Glühwein

Glühwein

Brrrr, de temperaturen gaan de komende dagen nog meer dalen! Zorg dat je een pannetje glühwein klaar hebt staan voor na die winterse wandeling, of neem het gezellig mee in een thermosfles.  Ontdek het recept voor de lekkerste glühwein hieronder van Nigella Lawson!
INGREDIËNTEN
750 ml krachtige rode wijn, bijvoorbeeld beaujolais
80 ml cognac
kaneelstokjes
krul sinaasappelschil
75 gsuiker
steranijs
kruidnagels
BEREIDINGSWIJZE

Breng de wijn en de andere ingrediënten in een grote pan tegen de kook aan.
Zet het vuur heel laag (laat de wijn niet echt aan de kook komen).
De warme wijn is klaar wanneer de suiker is opgelost.
Je kunt de pan een hele tijd op een zeer laag vuur laten staan, zodat’ie ook warm blijft.

Vervang voor een niet-alcoholische versie de 7,5 dl wijn voor 5 dl granaatappelsap en 5 dl cranberrysap en laat de cognac weg.

(bron: Nigella’s kerst, Nigella Lawson, uitgeverij Contact)

Geen reactie's

Geef een reactie