sangria

sangria

Recept voor èchte Sangria

Voor 2 liter Sangria
Bereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 10 minuten | Tijd om te trekken: 2 uur

Wat heb je nodig?

  • 2 el suiker
  • 1 klein kaneelstokje
  • 1 mespunt versgeraspte nootmuskaat
  • 1 glas cognac of rum
  • 1 fles droge, jonge en soepele rode wijn, goed gekoeld
  • versgeperst sap van 2 sinaasappels
  • sap van 1 citroen
  • 2 perziken, in blokjes gesneden
  • 1 appel, in blokjes gesneden
  • partjes van 1 sinaasappel, gehalveerd
  • citroen- of sinaasappelmineraalwater (naar smaak)
  • ijsblokjes

Zo maak je de lekkerste Sangria!

Verwarm de suiker al roerend met 2 eetlepels water in een pan op middelhoog vuur en doe het kaneelstokje erbij. Neem de pan van het vuur als de vloeistof begint te koken. Laat hem afkoelen en voeg de nootmuskaat en cognac toe.

Doe het cognacmengsel in een grote kan en schenk er de wijn en het sinaasappel- en citroensap bij. Voeg de vruchten toe aan de drank. Als je de sangria niet zoet genoeg vindt, kun je er naar smaak gezoet mineraalwater aan toevoegen. Laat de sangria minstens 2 uur trekken in de koelkast en serveer hem met ijsblokjes. Salud!

Geen reactie's

Geef een reactie