Paniek!! Geen kurkentrekker!

Paniek!! Geen kurkentrekker!

HELP!!

Je hebt geen wijnfles met een draaidop maar met een kurk! En waar is die kurkentrekker nou?

Geen paniek! Hier 5 handig life hacks:

1/ Gereedschap

Pak je gereedschapskist er maar bij, want voor deze truc heb je nodig: een schroef, schroevendraaier en een hamer. Draai de schroef in de kurk en gebruik je schroevendraaier om ‘m er net iets verder in te draaien. Laat ‘m twee tot drie centimeter uitsteken. Pak vervolgens je hamer en gebruik de achterkant om de schroef, en dus de kurk, uit de fles te liften.

2/ Houten lepel

Naast een kurkentrekker kun je ook iets anders uit je keukengereiverzameling gebruiken om je fles te ontdoen van de kurk. Pak een houten spaan of lepel uit je keukenla met een lang, dun handvat. Nu is het tijd om je spierballen te gebruiken: druk met de stengel van de houten lepel hard op de kurk. Als je genoeg kracht hebt, zul je zien dat je kurk binnen no time de fles in plopt, zónder dat-ie breekt en er stukjes kurk in je wijn drijven.

3/ Slaan tegen de muur

Heb je echt geen tools bij de hand? Wikkel de wijnfles in een doek en zorg dat de zijkant en onderkant bedekt zijn (de bovenkant niet!). Vervolgens sla je met de onderkant van de fles ritmisch tegen de muur. Herhaal dit tot de kurk los begint te komen en je ‘m eruit kunt trekken. Let op: de doek ertussen is erg belangrijk, anders wordt het een rommeltje…

4/ Slaan met schoen

Bang om je muur, deur of kozijn te vernielen? Ook met een schoen kun je een kurk uit een fles slaan. Ga zitten, plaats de wijnfles ondersteboven tussen je knieën en klem stevig vast. Sla met een platte zool van je schoen op de onderkant van de fles en blijf dit herhalen totdat de kurk loskomt. Wel op tijd de fles weer omdraaien.

5/ Fietspomp

Als je al geen kurkentrekker bij de hand hebt, heb je zeer waarschijnlijk ook geen fietspomp in de buurt. Toch wil ik je deze grappige manier niet onthouden. Steek het het mondstuk van de pomp in de kurk en pompen maar. Door te pompen gaat er lucht in en door de kurk. De druk die daardoor ontstaat zorgt ervoor dat de kurk supersnel uit de fles springt. Zo makkelijk kan het zijn.

😂

Bron: Jan Magazine

Geen reactie's

Geef een reactie