FROSÉ!

FROSÉ!

Oef!! Heerlijk deze variant op de rosé.

 

Benodigdheden (4)

  • 1 fles rosé (750 ml)
  • 170 gram suiker
  • 8 ons aardbeien, ontkroont en in kwarten gesneden
  • 2 1/2 ons vers citroensap

Bereiding

Doe de rosé in een diepvries bestendige bak en doe dit in de vriezer voor tenminste 6 uur. De rosé zal niet volledig bevriezen vanwege de alcohol.

Breng de suiker en een halve kop water aan de kook in een sauspan. Kook de substantie al roerende totdat de suiker volledig is opgelost. Voeg de aardbeien toe, haal van het vuur en laat de suikerstroop voor ongeveer 30 minuten in de aardbeien trekken.

Zeef het geheel door een fijne zeef in een kleine kom. Dek af en laat afkoelen voor ongeveer 30 minuten.

Haal de rosé uit de vriezer en stop dit in de blender me het citroensap en ongeveer 100 gram aardbeien siroop. Voeg hier 1 kop crushed ijs en aardbeien puree aan toe en mix tot een glad geheel. Doe het geheel in de diepvriesbak en laat de Frosé dik worden tot het ongeveer een milkshake achtige substantie heeft (+/- 25 – 35 minuten)

Doe het geheel weer in de blender tot het mooi glad is. Verdeel over de glazen.

Ter versiering, maak een inkeping in een aardbei en zet deze op de rand van het glas.

Om het geheel sneller te bereiden kan je de rosé een week van te voren invriezen.

Proost!

Geen reactie's

Geef een reactie